Dodano: 08.04.2022

Chleb IG

Spożywanie ziaren jak i mąki razowej lub pełnoziarnistej jest zdrowe i może być składnikiem codziennej diety. Duża ilość nasion słonecznika, siemienia lnianego, nasion dyni oraz otrębów pszennych sprawia, iż posiada on dużą ilość białka i błonnika pokarmowego. Zarazem charakteryzuje go niska zawartość cukrów prostych oraz tłuszczów nasyconych. 𝐎𝐬𝐨𝐛𝐲 𝐜𝐡𝐨𝐫𝐮𝐣𝐚̨𝐜𝐞 𝐧𝐚 𝐜𝐮𝐤𝐫𝐳𝐲𝐜𝐞̨ czy 𝐢𝐧𝐬𝐮𝐥𝐢𝐧𝐨𝐨𝐩𝐨𝐫𝐧𝐨𝐬́𝐜́ powinny zwracać uwagę m.in. na indeks glikemiczny produktów. Dlatego 𝐜𝐡𝐥𝐞𝐛 𝐨 𝐧𝐢𝐬𝐤𝐢𝐦 𝐈𝐆 będzie dla nich odpowiedni. Zapytaj o nasz chleb IG w naszych sklepach, dbaj o zdrowie z pieczywem z naszej wypiekarni.
Chleb IG-1