Zastanawialiście się co tak naprawdę daje nam sezonowanie wołowiny i dlaczego jest to tak ważne dla jej smaku?
Oprócz specjalnie wyselekcjonowanej przez naszego szefa kuchni wołowiny dostarczanej od lokalnych producentów ważnym elementem jest jej odpowiednie sezonowanie.
Nasze mięso sezonujemy na sucho w profesjonalnych szafach DRY-AGER, które zapewnią perfekcyjny mikroklimat do dojrzewania wołowiny dbając o najważniejsze parametry temperatury i wilgotności powietrza.
Dzięki temu mięso uszlachetnia się i nabiera coraz lepszych walorów smakowych, a my bez żadnych obaw o nasze zdrowie możemy zachwycać się jego smakiem. W trakcie procesu struktura mięsa staje się bardziej zwarta przez co nabiera intensywniejszego smaku.
Zapraszamy na wyśmienitą sezonowaną wołowinę do naszych restobarów
RYNEK9 oraz
RYNEK15. Jeżeli jeszcze jej nie próbowałeś jesteśmy pewni, iż zostaniesz fanem tego wyjątkowej smaku.
Naszą wołowinę możesz również zakupić na naszym stosiku mięsnym i przyrządzić tak jak lubisz w Twoim domu.