W 2010 roku uruchomiliśmy w Jabłonce najnowocześniejszą w południowej Polsce piekarnię. Dzięki wsparciu z funduszy unijnych wyposażyliśmy ten zakład w urządzenia, które wspierają naszych piekarzy w ich codziennej, rzemieślniczej pracy.

Wypiekarnia wyposażona jest również w piece z technologią termoolejową, dzięki czemu uzyskujemy w nich efekt podobny do tradycyjnego wypiekania chleba w domowych piecach. Z dugiej strony, dysponujemy chłodniami, a także systemem, który pozwala nam hodować kwas do chleba. Nasz największy skarb.

W każdej z trzech faz dojrzewania kwasu musi on przebywać w ściśle kontrolowanej temperaturze. Pomagają nam w tym nowoczesne systemy. Podobnie jak w przypadku dystrybucji i dozowania mąki. Ta dostarczana jest do nas za pomocą mąkowozów i wdmuchiwana do silosów. Następnie system wewnętrznych rur dystrybuuje ją we wskazane miesce w Wypiekarni. Dzięki temu rozwiązaniu oszczędzamy mnóstwo czasu, a nasi rzemieślnicy mogą skupić się na tym, na czym znają się najlepiej. Na wypiekaniu chleba.

W Wypiekarni znajduje się także Słodkie Studio Pana Steskala. Tutaj powstają przede wszystkim torty, które znacie z Waszych uroczystości.

Wypiekamy dla Państwa od ponad 45 lat. 

Nasza wypiekarnia

background