W tym tygodniu polecamy Tarta Wiśnia z Migdałami
Naszym wyzwaniem, wartością i credo jest czysta etykieta. Nasze chleby, ciasta i torty powstają w oparciu o zdrowe, sprawdzone składniki. Jesteśmy z tego dumni.
Głęboko wierzymy w to, że wypiekany w spokoju chleb lub dojrzewający wolno zakwas są tym, na co zasługują nasi Klienci. W Wypiekarni Pana Steskala nie spieszymy się.
Choć Pan Steskal to firma głęboko osadzona w tradycji, to chętnie sięgamy po nowe smaki i niecodzienne połączenia.
Najważniejszą wartością w naszej firmie jest jakość naszych produktów. Bierzemy za nią całkowitą odpowiedzialność i podpisujemy się pod nią własnym nazwiskiem.
Od pół wieku dostarczamy słodkości na Wasze stoły!
Dbamy zarówno o bezpieczeństwo Twoich danych jak i produktów!
Dopasujemy naszą produkcję słodkości do Twoich oczekiwań!
Stale poszerzamy swój zasięg, aby być jak najbliżej Was!
Zaczęło się z miłości do smaku
Obchodzony w 2020 roku jubileusz 45-lecia firmy stworzył okazję do tego, aby przypomnieć naszą historię i wspomieć sytuacje i miejsca, które okazały się kluczowe dla powstania i rozwoju Pana Steskala.
Jeszcze przed 1975 rokiem Ryszard Steskal, wówczas świeżo upieczony abolwent szkoły cukierniczej i pracownik sławnej nowotarskiej Szarotki, podejmował pierwsze próby biznesowe. We własnoręcznie skontruowanych budkach, na własnoręcznie wypieczonych rożkach sprzedawał w stolicy Podhala lody. Pierwszą prawdziwą, oficjalną piekarnię uruchomił w Chochołowie.
Wypiekane ręcznie w tradycyjnym piecu chleby szybko podbijały serca i podniebienia Klientów. Firma stanęła przed koniecznością inwestycji w nowoczesne urządzenia. Po niemałych perypetiach w Chochołowie stanęły przesiewacz do mąki, dzielarka do bułek i rogalikarka, a także prosta maszyna do mieszania ciasta. Był to pierwszy z technologicznych przełomów, jakie były udziałem Pana Steskala.
Kolejnym była przeprowadzka do Jabłonki, gdzie w dalszym ciągu rozwijaliśmy naszą firmę, m.in. dzięki zakupowi nowoczesnego, jak na tamte czasy (początek lat osiemdziesiątych), pieca z boczną komorą. W dalszym ciągu wypiekaliśmy nasze chleby tradycyjnie i z wyłącznie naturalnych składników. Tak również było w Czarnym Dunajcu, gdzie na piętrze funkcjonowała znana nie tylko w okolicy cukiernia.
Nowa era
Przy jednoczesnym rozwoju sieci delikatesów pod własną marką planowaliśmy rozbudowę możliwości piekarni. Ale po kolei.
Na początku lat 90tych XX wieku posiadaliśmy sklepy w Czarnym Dunajcu i Jabłonce, a także trzy punkty w nowotarskim kombinacie (Nowotarskimi Zakładami Przemysłu Skórzanego „Podhale” - to tu powstawały kultowe Relaksy). Sytuacja szybko się zmieniała. Kupiliśmy Dom Handlowy "Gazda" w Rabce i otworzyliśmy trzy sklepy w stolicy Podhala. Marka Steskal stawała się kluczową na rynku zakupów detalicznych w południowej części Małopolski. Wówczas przyszedł czas na inwestycję w Wypiekarnię. Tę uruchomiliśmy w 2010 roku w Jabłonce i do dziś w najnowocześniejszej piekarni w okolicy wypiekamy najbardziej tradycyjne, rzemieślnicze wypieki.
W 2015 roku światło dzienne ujrzała marka Słodkie Studio. Dziś niekwestionowany lider w dziedzinie artystycznych tortów, wprowadzający odważnie kolejne nowości do tradycyjnej oferty.
Z kolei trzy lata później na makowskim rynku pojawił się nasz pierwszy Restobar.
Obecnie jesteśmy w trakcie inwestycji w Czarnym Dunajcu, gdzie już niebawem otworzymy nowoczesną galerię handlową dostosowaną do potrzeb i oczekiwań Klientów.
Masz pytania? Skontaktuj sie z nami:
+48 18 26 40 416 sklep@pansteskal.pl 34-470 Czarny Dunajec ul.Rynek 15Wszystkie prawa zastrzeżone dla Steskal. Projekt i realizacja strony internetowej moonbite.pl